Anasayfa / Görsel - Video - Tasarım / Kolay Video Yapmak İçin Typito
Kolay Video Yapmak İçin Typito

Kolay Video Yapmak İçin Typito

Gün geçtikçe videolar sosyal mecralarda daha çok ihtiyaç duyduğumuz içerikler haline geliyor. Video üretimi için mobilde bazı güzel çözümler olsa da beni tam anlamıyla mutlu eden çok fazla uygulama bulamıyorum. Typito bu noktada temel ihtiyaçlarımı karşılayan mükemmel bir servis. Videolar için Canva diyebilirim. (Eğer Canva ile hala tanışmadıysanız şuraya bir bakın)

Video düzenlemek için pek çok program var, ama bazı özellikler eklendikçe temel kullanıcılar için karmaşık görünmeye başlıyor. Bu noktada bazı basit videolar üretmek için Typito devreye girebilir. Facebook, Instagram gibi sosyal medya siteleri için video üretmek istiyorsanız veya YouTube kanalınıza kolayca video eklemek isterseniz Typito ile tanışmalınız. Üstelik ücretsiz sürümü de yeterince iş görüyor.

Kolay Üyelik

Buraya tıklayarak Typito anasayfasına ulaşabilirsiniz. Bağlantıda bulunan referans koduyla kaydolursanız birazdan bahsedeceğim, Typito kredileri için bana yardımcı olabilirsiniz. Get Started butonuna tıkladıktan sonra artık klasik olan basit bir formu doldurarak üyeliğinizi başlatabiliyorsunuz.

Kolay Arayüz

Typito kolay video hazırlamayı sağlayan kolay bir arayüze sahip. Giriş yaptığınızda bugüne kadar hazırladığınız videolar listeleniyor. Sağdaki create‘e tıklayarak ise yeni video hazırlamaya başlıyoruz. Arşivdeki görüntüleri seçebilir veya yeni video yükleyebiliriz. Bu noktada bizi kısıtlayan ilk şeyle karşılaşıyoruz. Videolarla kendi bilgisayarımızda değil, buluttaki Typito uygulamasında çalıştığımız için onları karşıya yüklememiz gerekiyor. Yani çok uzun, büyük videoları yüklemek de zaman alıyor. Aynı şekilde onlar karşıya yüklendikten sonra Typito’nun onu çalışmaya hazır hale getirmesi de video kalitesine göre zaman alabiliyor. Ben 1 dakikaya yakın uzunlukta bir videoyu yükledim.

 

Gördüğünüz gibi Canva’yı andıran bir dizaynla video düzenleme ekranı karşımıza çıkıyor.

Adım Adım Kolay Video Düzenleme

Hemen Typito logosunun yanındaki Resize ile videonun boyutunu değiştirebiliyoruz. Videoyu temelde hangi mecra için üretiyorsak veya elimizdeki ham görüntünün boyutlarına göre bu seçimi yapabiliriz.

Daha sonra Text başlığından herhangi bir tipte yazı ekleyeceksek onu düzenleyeceğiz. Bu bir altyazı, konuşan birisi olursa onun adı veya ekranda kocaman görünecek yazılar olabilir.

Ben video ekrana gelirken belirip sonra kaybolacak bir yazı seçtim şimdilik. Düzenleme ekranı da oldukça kolay. Yazının ekranda nasıl belireceği, gölge, renk gibi konuları kolayca seçebiliyorsunuz.

İlginizi Çekebilir  Sosyal Medya Videoları Hazırlamak İçin Lumen5 Rakipsiz

Zaman akışında gördüğünüz sarı kısım bu yazının ekranda ne kadar süre kalacağını ve ne zaman kaybolacağını seçmemize yarıyor. çift tıklayarak o bölümü etkin hale getirebilirsiniz. Text menüsünde gördüğünüz diğer yaztipleri de aynı mantıkla çalışıyor. Burada karşılaşabileceğiniz en büyük handikap tüm yazıtiplerinin Türkçe karakterleri desteklememesi. Biraz uğraşmanız veya belli fontlara sıkışmanız gerekiyor.

Images menüsü ekleyebileceğimiz tüm ikon, geometrik şekil ve bilgisayarımızdaki görselleri kapsıyor. Shapes ve Icon menüsü altındakiler size tanıdık gelecektir. My uploads bölümüne de dilediğinizi yükleyebiliyorsunuz.

Ekleklediğiniz görsel beyaz olarak görüntüleniyor zaman çizelgesinde ve ne zaman başlayıp biteceğini, bir belirme efektiyle ekrana gelip gelmeyeceğini seçebiliyorsunuz.

Müzik kısmı en eğlenceli olanı. Dilerseniz kütüphanesinden seçim, dilerseniz de dışarıdan bir dosya ekleyebilirsiniz. Eklediğiniz dosya videodan kısaysa sürekli tekrarlanıyor. Uzunsa tahmin edeceğiniz gibi yarıda kalıyor.

Media kısmında ise birden çok videoyu buraya ekleyebiliyorsunuz. Yani gördüğünüz bu videonun peşine bir video daha ekleyebilirim.

Videoyu eklediğinizde bir önceki görüntünün hemen peşine ekleniyor. Bu noktadan itibaren biraz ince ayar yapmaya başlayabiliriz. Tabi ince ayar dediysek Typito’nun kolay video yapma ilkesi çerçevesinde. Yapabileceğimiz ilk şey bir görüntüyü seçip makas işaretine tıklayıp kesmek, ikiye bölmek. Hangi saniyeden bölmek istiyorsak orada makasa tıklamalıyız. Sonra böldüğümüz bir parçayı keserek o kısmı silebiliriz. Böylece videonun çok uzamadığından emin olabilir, fazlalık gibi görünen yerleri silebiliriz.

Kaydetmek – İndirmek

Typito’da kolay video yapıyoruz ama kaydederken biraz sabırlı olmamız gerekiyor. Düzenlediğiniz videoyla işinizin bittiğine emin olduğunuzda sağ üst köşedeki Export’a tıklamanız ve yes demeniz gerekiyor. Videonuzun çözünürlüğüne ve süresine göre bu biraz zaman alıyor.

Ücretsiz – Ücretli Plan

En temel fark ücretsiz videoda görünen Typito logosu oluyor. Eğer ticari veya kurumsal bir iş değilse buna çok takılmayabilirsiniz. Bu logonun varlığı sizin için önemliyse de yapacak tek şey ücretli aylık planlardan birine geçmek veya tek seferlik ücret ödeyerek tek videodaki Typito yazısını kaldırmak. Typito’nun size en başta verdiği ücretsiz kredileri kullanarak bir aylık deneme sürümünü de kullanabilirsiniz. Typito ile böyle tanışıp ona aylık ücret ödeyen ve mutlu olan çok fazla insan tanıyorum. Denemeye değer…

İlginizi Çekebilir  Otomatik Video Altyazısı Hazırlamak İster Misiniz?

Unutmadan…

Bu yazıyı yazarken yaptığım video şöyle bir şey oldu:

Buna benzer yazılımlarla ilgili önerileriniz olursa yorum bölümünde belirtirseniz çok sevinirim.

2 yorum

Bir Cevap Yazın

Scroll To Top