Anasayfa / Sivil Toplum / Etkileşim ve Takipçi Arttırmak İçin Tweepi
Etkileşim ve Takipçi Arttırmak İçin Tweepi

Etkileşim ve Takipçi Arttırmak İçin Tweepi

Twitter’da rakamlardan çok sohbete odaklanmak gerekir. STÖ’ler için bu daha da önemli. Özellikle hesaplar yeni olduğunda takipçi sayınız ve etkileşimleriniz düşük olur. Sizin içeriklerinizle etkileşime girecek takipçilere ulaşmanız gerekir. Bunun için STÖ’lerin sosyal mecralarda makul agresif takibi kullanabileceklerinden söz etmiştim. Tweepi bunu kolaylaştıran mükemmel bir Twitter aracı.

Tweepi‘yi sadece agresif takip aracı olarak da tanımlamak doğru olmaz. Artık aktif olmayan hesaplardan kurtulmanızı sağlayacak, farklı listeleri takibe almak için pratik işlevler sunan bir araç. Ücretli ve daha yetenekli özelliklerinin yanında ücretsiz paketi de STÖ’lerin işini görür. Nasıl kullanacağınızı, özelliklerini adım adım anlatmaya çalışacağım.

Görseller yüzünden biraz uzun bir blog yazısı olduğu için bölümlere kolay ulaşmanız için bir menü ekleyeyim:

Tweepi’ye Üye Olma

Öncelikle tweepi.com adresine giderek servise üye olmamız gerekiyor.

tweepi uyelik

Sayfadaki “Sign Up” butonuna tıklayalım.

paket seçimi

Açılan sayfada bedava paketi biraz gizliyorlar :) Ücretli paketlerin hemen altında “You can always try using Tweepi’s free package first” diye başlayan satırı buluyoruz ve en sonundaki “Sign Up Here” a tıklıyoruz.

Bizden Twitter hesabımıza ulaşmak istediğini söyleyecek. Proceed to Twitter’a tıklayarak Twitter hesabımıza ulaşmasına izin veriyoruz.

twitter yetkilendirme

Twitter hesabımız bu yetkilendirme için bizden onay istiyor. “Uygulamaya izin ver” dememiz gerekiyor. Uzun zamandır Tweepi’yi kullandığımı ve hiçbir sorun yaşamadığımı belirtmeliyim. Yine de üçüncü parti tüm uygulamalarda olduğu gibi Tweepi için de bir risk var. Kabul ediyorsanız uygulamaya izin verin ve devam edelim :)

tweepi hesap açma

Pek çok sitede alışık olduğumuz haliyle adımızı, e-posta adresimi, şifremizi giriyoruz. En alttaki ilk kutucuk tweepi’den e-posta alıp almak istemediğimizi, ikincisi ise tweepi hesabını takip edip etmek istemediğimizi soruyor. İsteklerimizi belirleyip “Start using Tweepi” diyoruz.

Tweepi Panosu

tweepi dashboard

Tweepi’nin bizi karşılayan panosunda ücretsiz versiyonda kullanabildiklerimiz sınırlı, ama yeterli.

Üstte 4 kutuda farklı rakamlar görüyorsunuz. İlk kutudan başlayalım:

Not following back: sizin takip ettiğiniz ama sizi takip etmeyenleri listeliyordu. Twitter, Tweepi’den bu özelliği kaldırmasını istediği için artık kullanamıyoruz.
You’re not following back: Sizi takip eden, ama sizin takip etmediğiniz kullanıcıları listeler
You Follow: Takip ettiğiniz kullanıcıları listeler, takip çıkarmanıza izin verir.
Your followers: Takipçilerinizi gösterir, takip etme ve takip etme çıkartma işlemini yapmanıza izin verir.

İlginizi Çekebilir  14 Maddede Twitter'da Nasıl TT Olunur?

Bunlar dışında aşağıda da şu özellikleri kullanabiliriz:

Follow Followers: Bir kullanıcıyı takip edenleri listeler ve takip etmenizi sağlar.
Follow Friends: Bir kullanıcının arkadaşlarını (karşılıklı takip ettiği kullanıcıları) listeler ve takip etmenizi sağlar.
List Members: Bir kullanıcının listelerindeki kullanıcıları sıralar ve takip etmenizi sağlar.
Paste&Analyze: 50’ye kadar hesabı karşılaştırmanızı sağlar.

Agresif Takip Araçları

Tweepi büyük oranda agresif takibi kolaylaştırmak üzerine kurulu. Ancak bu yöntemin makul olması gerektiğinden söz etmiştim. Buna ilişkin yazıya henüz göz atmadıysanız lütfen buradan okuyun.

Şimdi bu araçları nasıl kullanabileceğimize bakalım:

You Follow-Takip Ettikleriniz

takip ettiklerim analizi

Yukarıda isim ve kimlik fotoğraflarını kapattığım, “You Follow” yani takip ettiklerim altından bir kısım görüyorsunuz. “You are following” takip ettiklerim, “Mutual friendship” karşılıklı takip anlamına geliyor. İsimlerin üzerine gelince gördüğünüz gibi “Unfollow” yazan mavi bir buton çıkıyor. Buna tıkladığımızda takibi bırakıyoruz. Bunun dışında Location altında kullanıcılar nereden olduğunu yazdıysa o bilgi görünüyor. Last Tweeted son atılan tweet zamanını söyleyerek hesabın etkinliği konusunda bilgi verirken Followers Count takipçi sayıları, Follow Ratio da takip ettikleri ve takip edilme oranını veriyor. Yani hesapların büyüklüğü konusunda fikir sahibi olabiliyorsunuz.

Agresif takiple izlemeye başladığımız, yani inceleyerek seçtiğimiz hesaplara makul bir süre verdikten sonra, etkileşime girme çabalarımız da boşa düşüyorsa burada listeleyip bizi takip etmeyenleri takipten çıkartabiliriz

Takip Edilecek Hesapları Bulma

takip araçları

Takip edilecek hesapları bulurken ve seri takip için de Tweepi bize araçlar sunuyor. Bunlar üstteki “Follow Tools” altındalar. Ücretsiz versiyonda ilk üçünü kullanabiliyoruz. Yani @kullanıcının takipçleri, @kullanıcıyla karşıklı takipleşenler, liste üyeleri… Çalışma mantıkları aynı olduğu için sadece ilkini açıklamakla yetineceğim.

By @user’s followers

stgmdernegi

STGM’nin takipçilerinin hedef grubumuz olduğunu varsayarak STGM’nin Twitter’daki hesap adını yazıyor, Search diyoruz.

stgm takipcileri

Listelenen kullanıcıların tıpkı “Takip Ettikleriniz” bölümünde olduğu gibi listelendiğini görüyoruz. Takip etmek istediğimiz hesabın üzerine gidip “Follow”a tıklayabiliriz.

Safe List – Güvenli Liste Oluşturmak

ipucu safe list

Tweepi’nin takip etmeyi, takibi bırakmayı kolay hale getirdiğini söyledik ama esas mucizesi çok bilinmez. “Safe List” yani güvenli liste, takibi bırakmak istemediğimiz veya yanlışlıkla takip etmek istemediğimiz hesapları seçmemizi sağlar.

İlginizi Çekebilir  Emojilerle İlgi Çekici Tweetler Atabiliriz

Herhangi bir takip etme listesinde bir hesap için imajda gördüğünüz kilit ikonuna tıklarsak onu güvenli listeye eklemiş oluruz ve yeniden kilit ikonuna tıklayana kadar bu hesabı Tweepi üzerinden takip edemeyiz. You Follow listesindeyse güvenli listeye aldıklarımızı bizi takip etmiyorlar diye takipten çıkartamayız. Yanlışlıkların önüne geçer, yeni takip etmeye başladıklarınız ve üzerinden zaman geçenleri ayırmanızı sağlar. Takipçi yönetimi için eşsiz bir özelliktir.

Böylelikle Tweepi tanıtım yazısının da sonuna gelmiş oldum. Kullandıkça farklı özellikleri de mutlaka göreceksinizdir, ancak yine agresif takibi makul düzeyde tutmanız gerektiğini, sohbete odaklanarak kullanıcıların içini ısıtmanızın öncelikli iş olduğunu söylemek istiyorum. Twitter’ın bir esnekliği olduğunu ama agresif takibin tek yöntem olmasını onaylamayacağını aklınızdan çıkartmayın.

3 yorum

  1. hocam ne süper bi insansınız gerçekten çok faydalı çok iyi bir yazı olmuş. eğitimlerinizi özlemiştim. onu aratmıyorsunuz :))

Bir Cevap Yazın

Scroll To Top